O vizita de milioane. Multe. Mult prea multe.

Mai am cateva zile pana plec la Barcelona, asa ca vreau sa imi pun lucrurile in ordine, ceea ce a insemnat o serie de zile de calvar. La radio ne pregatim de vara, asa ca da-i cu sedinte de creatie pentru jingle-urile de vara, noua schema muzicala si multe alte maruntisuri. In afara radio-ului alte belele: poarta de la Ciolpani, pasaportul, ratele, cardul mereu gol, salariile la site-uri si as mai putea scrie vreo douazeci de randuri.

Printre aceste placute activitati se afla si vizita fidela la contabila. Ajung acolo, dau facturile si bonurile si intreb indiscret daca mai am ceva de platit la stat. “Stai sa ne uitam. Asa. CAS-uri, asa…, TVA, asa…, Impozit pe venit, asa…, mda, cam 150 de milioane. Si cu ce mai ai la noi ca n-ai platit din februarie, iti iese cam 180 de milioane”…

Recunosc, am injurat. Ma gandeam ca am bani de concediu. Acum, ca sa ma intelegeti: mi-am platit mereu datoriile la stat pentru ca ma incapatanez sa cred ca in Romania, odata si-odata o s-o ducem bine fara sa furam. Site-urile, singura activitate extra-job pe care incerc s-o pun pe picioare, mi-au adus, de doi ani de cand ma ocup de ele, intr-o singura luna profit. In rest acopar gaurile din salariu. Dar sunt multumit. Dau de lucru unor oameni faini, fac ceva bun si curat pentru cititori si am speranta ca intr-o zi vor fi profitabile.

Dar cand am auzit 180 de milioane pentru stat, mi-am adus aminte instantaneu unde au ajuns banii mei. In scena Monicai Iacob Ridzi. Adica.

Adica eu, platitor cinstit de impozite, om care munceste de dimineata pana seara, om care isi asuma responsabilitatea slujbelor altor oameni, om care isi ingreuneaza munca incercand s-o mentina curata, dau niste bani statului. Ok. E corect. Dar statul ia banii mei si-i da unor firme care castiga sute de mii de euro in vreo luna, organizand niste evenimente de Ziua Tineretului pe care marketingul nostru le scotea la o zecime din pret. Fortat de scurt: Monica Ridzi ia banii mei munciti cu greu si-i da unor smecheri care nu fac mare lucru pentru ei.

Cum naiba sa nu te-apuce urlatul cand Ridzi (si ea e doar un simbol pentru intreg aparatul) mai are si tupeul sa ma ameninte ca dupa ce ancheta isi va fi avut un verdict, o sa ma dea in judecata? Cine sunt oamenii astia si cine a votat pentru ei? Cine sunt puii astia de comunisti? Cine i-a lasat sa administreze banii nostri??? Cine e Ridzi? De ce nu pleaca oamenii astia??? Din ce tara sunt? Cine i-a lasat sa intre?

Pentru Monica: Te rog frumos, dupa ce ma intorc din concediu, da-ma in judecata.

Pentru Doamne Doamne: Doamne, Te rog ceva. I-am zis Monicai Iacob Ridzi sa ma dea in judecata. Stiu ca nu prea Te bagi in justitia Romaniei in ultima vreme. Dar Te rog eu frumos, fa cumva sa fie o judecata dreapta, sa o fac de rusine. Daca ma lasi sa castig iti promit ca banii ii voi folosi la crearea unor locuri de munca pentru tineri si ca o sa tin in continuare ochii in patru si o sa Te anunt de cate ori Iti incalca cineva poruncile.

P.S.: Doamne, daca ai timp, uita-te un pic la Capatos si Lazarus…

1,120 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.