Lebedele de pe Eminescu

Aseara am iesit la Trattoria de la fosta Cina. Desi m-a speriat var-meu ca ultima data i-a cam gonit ospatarul dupa ce au mancat, m-am simtit bine si ne-au suportat pana pe la doua noaptea. Dar nu asta vroiam sa va povestesc.

La masa noastra mare, de 12 persoane, au venit si niste rude prin alianta, care au un hobby. Sunt cautatori de folclor pe strada Eminescu. Ei acolo locuiesc si de cate ori fura vreun tigan vreun wc si si-l pune pe cap sau apare un afis hilar pe vreun stalp isi scot telefonul si fac poze. Din nefericire nu a reusit sa mi le trimita prin bluetooth, urmeaza.

Cea mai socanta intamplare de pe strada a fost, din pacate, de nepozat: intr-o seara, niste tigani au dat drumul la manele. Vecinii, printre care si rudele astea ale mele, nu s-au mai enervat, sunt obisnuiti. S-a chiuit toata noaptea pe Vali Vijelie si Guta, pe frumoasa mea si dusmanii mei. Spre dimineata se pare ca au obosit tiganii, chiotele erau tot mai rare si fumul de la gratar abia mai urca spre cer. Si atunci, minunea. Din boxele lor mari a inceput sa curga, pe toata strada, o melodie. Soc si stupoare. Dupa ore de manele, tiganii ascultau…Leonard Cohen. Take this waltz. Amintiri cu lebedele de la Viena?

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/OsCbA6s763w" width="425" height="344" allowfullscreen="true" fvars="fs=1" /]

1,299 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.