Tassimo Massimo (P)

Ieeeei! Mi-a venit! Il asteptam de vreo saptamana si stiti cum e. Cu cat e asteptarea mai mare cu atat e mai delicios deznodamantul. Stai s-o iau de la inceput.
Eu nu beau cafea acasa decat sambata si duminica. Pana acum un an o faceam la ibric si nu ii dadeam atentie deosebita. O faceam probabil cu aceeasi plictiseala cu care o faceau ai mei in fiecare zi, ca pe un lucru obisnuit. Apoi mi-a dat prietenul meu Cip un expresor, din cele care au si un fel de robinet pentru spuma de lapte. La inceput eram entuziasmat de intregul proces. Ia cafeaua, preseaz-o in sus, pe talpa de metal, strange-o bine. Pune laptele intr-o ceasca. Pune-o sub robinet, las-o sa faca spuma, pune ceasca sub expresor, asteapta pana curge, ia mini-ibricul si spala-l, curata tot. Apoi, taman cand incepusem sa ma satur de intreaga procedura, s-a stricat. Asa ca am tot amanat repararea lui, motiv pentru care sta bine-merci pe frigider. Am cumparat un filtru. Pune apa, pune cafea cu lingurita in filtru, asteapta cateva minute. Cafeaua era la fel de simpla, americana. Si apoi: curata ibricul, arunca ce-a ramas in filtru, spala-l. Nu sunt un tip migalos, mie-mi trebuie totul de-a gata.
Astazi, iata, a venit ziua. M-a sunat curierul, a urcat si mi-a lasat cutia. O minunatie de expresor Tassimo troneaza pe blatul de bucatarie. E simplu: odata ce-ai pus apa in spate tot ce trebuie sa faci e sa introduci cutiuta pe care ti-o doresti si sa pui cana dedesubt. Deocamdata am incercat o ciocolata calda cu lapte si un latte macchiato in trei culori, dar mai am si cappuccino, caffe crema si espresso. Ciocolata si macchiato-ul sunt gata indulcite, banuiesc ca poti cumpara si versiuni fara zahar. Spuma de lapte e mare cat toata cana. Niiice. Imi place. Va spun si de restul, cand le voi fi baut.
Sugestii de tipuri de cafea, din astea, la rezerve? Grazie mille.

1,591 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.