Tablo-id, tablo-supra-eu

Ieri am vazut o coperta de revista, asa cum poate s-o vada orice copil de clasa a V-a, la orice taraba. Arata asa:

libertatea-penis

Am sunat la OPC si am incercat sa reclamam un produs care, asa ni se parea noua, este stricat. Au spus ca despre ziare nu primesc reclamatii. Apoi am vazut reactii in online. Obae, Rogozanu si alti comentatori erau de parere ca suntem un pic ipocriti. Eu cred ca sunt grabiti.

Eu nu sunt. Stiu ce imagine am, stiu ce reputatie proiectez, stiu ce glume mizerabile fac uneori dar, credeti-ma, nu sunt ipocrit. Sa explic pe scurt:

Sunt avid de nou. Si in sexualitate. Am trait cu siguranta mai multe in lumea eroticii decat fantasmeaza omul mediu intr-o viata. Poate si voi. Am incercat si vinovatia crestina si goliciunea libertatii. Poate si voi. Am privit sexul uneori ca dragoste, uneori ca sistem de reactie chimico-hormonala. Am vazut ca lumea acuza dar am vazut ca lumea si exagereaza. Sigur si voi. M-a preocupat lumea erotica, poate pentru ca am avut timp si noroc. Dar nu pot trage o concluzie in fata unei asemenea bogatii.

Tocmai de aceea eu cred ca acest instinct al nostru, unul dintre cele mai puternice, nu trebuie bruscat. Da, lumea se schimba si sexul odata cu ea. Dar forta asta vitala, bruscata, devine un monstru. Sexul inseamna si zbor, dar si crima. Este un urias bland, dar care trebuie trezit incet.

Asadar, nu sunt deloc de-acord cu liberalizari-soc in masa. Va invit la o discutie inteligenta despre limitele libertatii tabloidelor. Cred ca puteti porni atat de la discutia mea cu Cristian Tudor Popescu, cat si de la cea cu editorul sef al cotidianului Libertatea, Florian Bichir.

1,265 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.