Strong e pe Zonga

Se întâmplă uneori, seara, când ne adunăm trei patru prieteni în jurul mesei mele din bucătărie, să ne uităm ca în gol la telefonul înfipt în dockstation, întrebându-ne ce naiba să mai punem. Aveam nevoie de un flow de muzică bună, “de-a noastră”, fără calupuri de publicitate. BBC1 e prea hard, radiourile de chill aveau ritmul potrivit dar nu puteam recunoaște nicio piesa, parcă nici nu eram acasă, online-urile românești se întrec în a fi cât mai ciudate cu putință. La Paradise prea știam piesele, la Guerrilla mă durea amintirea din fiecare jingle. Până la urmă ajungeam la o leapșă, interesantă, nu zic nu, în care fiecare ne ridicam până la boxă și puneam, pe rând, o piesă. Dar discuțiile dintre noi deveneau sacadate, întrerupte de prea multe voturi ad-hoc. E, așa a apărut Strong Radio. Din visul ăsta: dar dacă ar exista un radio online făcut perfect? Dacă ar fi numai și numai muzică bună, “de-a noastră”, aranjată perfect, cu sound optim? Perfecțiunea nu există. Dar unul dintre copiii ei este Strong Radio.

L-am urcat deocamdată fără prea multa reclamă. Din feedback-urile celor câteva mii de ascultători pe zi am înțeles un lucru: e cel mai bun șir lung de piese faine ascultat vreodată. Asta era și intenția.

Acum, ca fundația este așezată, o să începem să clădim mai mult și mai mult. Aplicații, tunein, site. De astăzi suntem și pe Zonga. Era un vis intermediar pentru mine. La nici o lună de când a devenit public, Strong Radio strălucește tocmai prin ceea ce a promis: faptul că e făcut de oameni. Faptul ca sunetul e îngrijit cu migală pe butoanele mângâiate ale procesoarelor. Faptul că, vă garantez, fiecare piesa e aleasă de mână, de inimă, de suflet. Nu există formule matematice. Faptul că în curând o să vă puteți auzi vocile pe Strong. Noul design e gata și în câteva zile va fi implementat. Micile bug-uri și bâlbe sunt doar expresia entuziasmului nostru de-a aduce în sfârșit ceva bun pe stream-uri. Și, oricum, asta ar fi fost al doilea slogan la care ne gândiserăm: our strength is in our weakness. Strong words, on a strong radio.

332 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.