Quixxosophia

Sunt in perioada in care am cea mai cordiala relatie cu corpul meu, din toata viata mea. As putea sa va insir un lung lant de motive sau as putea sa va spun adevarul: venise timpul si pentru asta.
Prin corpul nostru spiritul se intalneste cu lumea palpabila. Constiinta, emotiile, sentimentele, intuitia se pot oferi in jur si pot primi. De aceea, cand incepe sa creasca pofta de-a gusta viata, cu totul, corpul se trezeste, elementele lui se deschid sinergic. De cand am reusit sa opresc abuzul asupra propriului trup, am simtit asta simfonic. Pozitia corpului imi e alta, poate de la intinderile de pisica pe care i le provoc constant, poate de la anii lungi de terapie care i-au luat greutati din spate. Odata cu primele ajustari de postura, blocaje din diafragma s-au eliberat. Toate astea m-au facut, in avalansa, sa ma bucur mai mult de propria mea miscare. Asta m-a facut sa incep sa inot. Si asta mi-a imbunatatit mai de parte tinuta. Si cercul virtuos a continuat.

Poate cea mai puternica si vulnerabila miscare a corpului nostrum este respiratia. Sisteme filozofice si religioase o spun de mii de ani: viata este in aerul pe care il respiram. Daca suntem atenti la fluxul asta continuu, abia perceptibil uneori si meditam asupra lui, ne dam seama ca oprirea lui ar insemna oprirea vietii. In acelasi timp, continuitatea lui, pulsarea lui fara oprire, de milioane de ori, il transforma in firul vietii noastre.

Respiratia corecta, plina, profunda, linistita, constienta, este pentru suflet o hrana a campionilor. Sufletul creste. Aduce imagini mai puternice, o intuitie mai ascutita, cu emotii mai vii si mai curate.

De aceea am acceptat ca Quixx sa va ofere aici apa de mare care face ca valurile respiratiei sa curga mai usor, eu stiind ce inseamna sa folosesti din cand in cand micutul spray la purtator.

 Felicitari castigatorilor, deci, pentru ca au avut nas:) sa participe la concurs:

 

Achim Alexandru

Balan Razvan

Geauca Razvan

Tintea Andrei

Iosif Alexandru

Chiru Dennis

Ghetu Alina

Ghise Lavinia

Voda Elena

Popescu Anca

Istratescu Olivia

Girigan Crina – Liana

Belciug Andreea Roxana

Voda Luana

Gheorghita Bogdan

Stoica Dinu Oana

Gheorghita Ioniana

Magureanu Simona

Ureche Simona

Ciocoiu Alina

Munteanu Dan

 

 

 

 

 

9 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.