Prin foc

Uneori, daca nu iti bagi corpul in seama, parca iti uiti si o parte din minte. Cam asa cumva ma simteam saptamana trecuta, motiv pentru care am raspuns repede si afirmativ invitatiei: un week end la spa. Era o dorinta veche de-a mea, pe care ultima data mi-am indeplinit-o la Sibiu, acum cativa ani, cand am huzurit cateva zile la Hilotnul de langa Gradina Zoologica. De-atunci insa nu am mai apucat.
Vineri am plecat spre mare, inca pe cauciucuri de vara. Am ajuns in Eforie, la hotel. Arata decent. Spa-ul insa este o perla, mai ales in contrast cu peisajul fantomatic al unei statiuni de vara in hibernare, cu magazine goale si reci, cu tablitele cu orarul agatate fugar de usi.
Am inceput cu un masaj cu roci vulcanice, mult mai fierbinti decat stiam eu, care mi-a aprins coloana. Apoi m-am lasat mangaiat de pietrele lucioase si calde. O ora intreaga. Apoi au curs alte masaje, unul dupa altul, umpland cele doua zile de rasfat. Ba unul cervical, ba al scalpului, ba un dus Vichy, apoi mai trandaveam la piscina. A, aporopos, piscina parca era un joc de supravietuire: din fiecare colt putea tasni un jet de masaj, fiecare margine in care te odihneai putea deveni un vulcan. Sauna ne-a primit si ea cu caldura. Am ajuns chiar si intr-o cada mare pe fundul careia era, ca un zat de cafea, un strat de namol direct din Techirghiol (Doamne, cum suna!). Am intrat in cada dupa ce domnisoara terapeut a umplut-o rapid cu apa. Am ramas acolo douazeci de minute, in negura calda. Si stiti ce-a fost ciudat?
In tot acest bine, la un moment dat mi-a venit rau. Am dat eu vina pe tot felul de motive: ca am stat prea mult la bar cu o seara inainte, de ziua mea, ca am mancat ceva prost dimineata, dar cred ca adevarul e ca nu exista purificare fara foc. Sau asa vreau eu sa cred. Ce e cert este cu in dimineata urmatoare aveam unul dintre cele mai odihnite chipuri pe care stiu sa le fi avut. Iar azi noapte am visat o parte din mine pe care nu stiam s-o am.
Si n-o fi spa-ul de vina, dar a fost acolo.

20131114-145733.jpg

1,252 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.