Parerea mea despre ponta cu crinul

Nu ma mai intereseaza politica de cand mi-am dat seama ca cei care gandesc ca mine, oricum o s-o faca, iar cei care nu o fac, o sa tina cu dintii de orice ineptie.

Asa ca incerc o mini-analiza rationala. Uniunea asta USL va polariza votul anti-PDL si probabil va lua caimacul in 2012. Impreuna o sa le fie si mult mai usor sa contracareze un vot de tip “winner takes it all”, cu un singur tur.

Riscul este insa ca PDL chiar sa puna stapanire pe dreapta. Nu ca mi-ar parea rau, dar dreapta nu era doar un avanpost al non-interventionismului economic. Dreapta era ocupata de partide traditionale care, macar din cand in cand, dadeau impresia ca libertatile individuale mai conteaza un pic in lumea asta. Or, eu nu vad un partid care se trage din fostele structuri comuniste sa imi apere mie drepturi ne-practice ca cel de exprimare, chiar daca o sa se pretinda de dreapta.

Asadar nu ma mai intereseaza de niciunii si o sa votez strict punctual. De drepturile mele individuale o sa ma ocup singur. Ma bazez mai mult pe Curti din occident decat pe dreptatea romaneasca.

image

1,016 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.