Midnight Expresso

Uite filmuletul pe care vi-l promiteam. E scurt, cu o mana filmam si cu una operam. Acum , ce sa zic? Dupa cate controverse a iscat, ma simt dator sa va spun ca intr-un fel, ati avut dreptate. Adica normal ca cea mai buna cafea din lume e, probabil, aleasa atent si servita undeva, intr-o cafenea dintr-un colt de lume araba. Dar cand e intruneric afara dimineata si vrei un expresso rapid, cafeaua la capsula e si cea mai buna solutie si, atentie!!!!, foarte sanatoasa.

Ca sa nu ma acuzati de toate relele va spun ca nu am vorbit cu domnii care mi-au trimis Tassimo-ul ( care, btw, au intrat in fibrilatii la primul post, am auzit) ci l-am sunat pe prietenul meu Razvan, care are niste ani buni in productia si comercializarea cafelelor. “Bai Razvi, m-am bucurat de un expresor de-asta cu capsule si a sarit lumea ca e nesanatoasa”. “Duuuu-te ma, e cel mai ok expresso!”

De ce? Mi-a explicat: cafeaua din capsulele astea (cum sunt Jacobs Tassimo, ca or fi si din cele instant) sunt fara conservanti, pur si simplu e cafea prajita in ulei, macinata, tinuta in vid. La o cafea normala, odata ce-ai deschis si macinat-o, in 4 ore cafeaua isi pierde multe proprietati. Se oxideaza, se pierd aromele. La cea din capsule, fiind in vid, toate calitatile astea sunt inca pe full cand faci cafeaua. Mai mult, capsulele au un cod de bare, foarte scump de piratat. Pe de-o parte codul ajuta aparatul sa regleze perfect presiunea, apa, temperatura, etc, pe de alta parte nu risti sa cumperi clone. Aroma, mai ales, sta in uleiuri.

Deci, daca ai grija sa iei doar capsule de cafea macinata, nu instant, ai printre cele mai bune si sanatoase expresso-uri posibile. Facts.

1,998 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.