Mi-am facut un cadou:)

Draga Dobro. La multi ani. Te stiu de demult. Te urmaresc. Ai ajuns departe. Nu ti-as fi dat. Ma uitam la tine, la Protv, cum te scalambaiai in incercari infantile de-a face oamenii sa rada, ca sa nu fie rai cu tine. Am stiut de-atunci ca esti supersensibil, deci un supererou in felul tau. Dar te priveam cu ingrijorare, aveai douazeci si ceva de ani, inca te prindea bine iresponsabilitatea. Ce avea sa se intample cu tine mai incolo? Anii aia sunt agitati si trec repede si ce-a fost vesel pana ieri urma sa fie penibil din clipa-n clipa.
Ai avut inteligenta sa schimbi macazul exact cand era cazul. Ai plecat la Guerrilla, intr-un mediu mai inteligent, mai barbatesc, unde prostioarele erau taxate ca atare. Ti-ai mai ascutit limba. Dar tradai aceeasi nesiguranta, aceeasi lipsa copilareasca de certitudini, devenita acum teama de concluzii la juma’ de viata, de liniste artificiala. Te-am admirat in toti anii astia pentru curiozitatea care si-a schimbat doar azimutul.
Dar mai ai drum lung. Din fericire ai invatat sa mergi frumos, dar ai grija: de-acum viata o sa serpuiasca, in toate sensurile cuvantului. Te auzeam ca te-ai hotarat sa iubesti. E bine ca vrei sa ramai viu dar dragostea, ca sa nu mai doara, trebuie sa fie curata. Si cand o sa dai cu dalta in piatra din jurul ei, o sa lacrimezi la multe aschii. Dar daca ai minte si noroc, o sa-ntelegi la batranete cum esti una cu toate si-o sa te joci, zambind cu lacrimi, cu durerile prin buzunare in loc sa le tarai dupa tine, ca un caine batjocorit.
Nu-ti mai fie teama de femei. O sa va despartiti oricum si o sa doara. Daca nu acum, atunci. Dar noi suntem facuti de atatea sute de mii de ani sa fim cu ele ca ai trai intr-o minciuna sa fugi. Stiu ca ai indraznit mai tarziu sa te apropii, si-asa prea precaut, de ele. Asa ca iti dau un sfat: nu sunt ca noi. Noi cu sute de explicatii intelegem cate ceva. Ele cu o atingere inteleg tot. Dar vezi. Nu toate-s bune. Daca nu se-opresc sa-si faca rau plangi si pleaca.
Nu te mai uita la cei mai stralucitori ca tine. Unii chiar sunt si trebuie sa-i pretuiesti. Altii, la prima zgarietura vezi, au inimi din aurul nebunilor. Tie ti-a fost dat, ca tuturor, sa cresti. Te uda soarele ca ploaia florile. Nu-ti folosi razele ca sa te lupti cu tine. Fii doar ce poti sa fii, nu tanji dupa mai mult si o sa ai tot.
La sfarsit, iti urez despre prieteni. Stiu ca-i ai. Multi n-o sa-ti mai faci. Pretuieste-i asa cum sunt. Incearca sa-i schimbi doar daca esti sigur c-ar fi ei mai fericiti, nu tu. Si de cei care s-au dus pe alt drum si ii vezi rar bucura-te ca atunci, cand nu plecasera.
Hai, te las, sa ne-auzim la anul, sa fii sanatos, sa ai mintea ca mercurul si inima ca ratul de taur furios. La multi ani!

1,209 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.