Inetalnire

Este o intamplare comuna in Romania sa batjocoresti oamenii care s-au intalnit in spatiul virtual. “Dar voi unde v-ati cunoscut?”. Daca pustii s-au cunoscut pe net, Facebook sau Messenger, am observat mereu o stanjeneala de-a recunoaste asta, mai ales in primele clipe ale relatiei. Era ca si cum le-ar fi lipsit calitatea de-a atrage fizic pe altcineva si s-au multumit sa joace un rol de surogat. Dar ei s-ar putea sa rada la urma.
Punem atat de mult pret pe atractia fizica, animalica poate, pe miros si culori, pe forme si timbre vocale incat ne scapa ceva. Daca ne place o femeie sau un barbat de-obicei ne place pentru ca ne aduce aminte de ceva sau de cineva. Marile pasiuni instantanee au doza lor de eludare a realitatii. Ignoram tot ce are persoana in cauza diferit de ce ne dorim si amplificam cele cateva trasaturi familiare. Si bum!
De cele mai multe ori, mai ales in vremurile noastre, un esec, sa speram ca doar intermediar, este aproape inevitabil. Cand traiesti cu o persoana zi de zi nu poti, la un moment dat, sa nu intelegi ca nu este ceea ce visai tu. Si acest reality check e tulburator. Ruptura poate fi permanenta sau, daca cei doi sunt destul de liberi, poate fi o buna ocazie de-a invata din acest accident comun tocmai sa nu mai viseze si sa se cunoasca in realitate. Mult mai puternica pare a fi o relatie bazata pe valori comune.
Astazi citeam o stire. 35% dintre cuplurile formate intre 2005 si 2012 in Statele Unite au inceput prin internet. Si, supriza mare, sunt mult mai fericite si trainice decat oamenii care s-au intalnit intai in carne si oase.
Evreii hasidici se vad doar o data sau de doua ori inaintea casatoriei. Si desi divortul nu este un tabu, rata acestuia este una dintre cele mai mici din lume.
I see you.

20130606-141159.jpg

3,104 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.