Google Nexus Prime (Samsung Galaxy Nexus)

image

E destul de tarziu, ma gandeam sa va scriu maine, dar, trebuie sa recunosc, sunt nerabdator sa va spun: Galaxy Nexus e rau de tot. Dar fin. Smooth criminal.

Ultimele mele doua telefoane au fost/sunt Samsung Galaxy, intai primul, apoi II. Daca primul se mai poticnea, Galaxy II-ul este cel mai tare telefon pe care l-am avut vreodata in proprietate. Dar nu si in posesie. Nexus Prime, sau Samsung Galaxy Nexus, este, dupa prima zi de folosinta, un excavator subtire ca o lama.

Prime-ul e plin de rotunjimi, are un ecran Super AMOLED de 4.65, cu o densitate de 316 ppi, fata de 217 la Galaxy II si, credeti-ma, se vede! Ecranul mai e si curbat, iar liniile ascutite ale design-ului Android 4 Ice Cream Sandwich ii dau si mai mult contur. Intai m-a deranjat temperatura albului, un pic prea calda. Dar usor-usor asta mi-a facut telefonul mai intim, mai natural.

Se misca inimaginabil de ok, apple-ish ca sa mai supar ici-colo, iar android-ul nou oricum a invatat de la iPhone sa fie mai friendly, aruncand in spatele scenei mecanismele complicate. Controlul mult mai organizat si facil al aplicatiilor in functiune, al memoriei, al traficului de date, al pozitiei si chiar si marimii widget-urilor il fac simpatic rau, dismiss-ul din listele de notificari il faci cu un singur swipe la dreapta iar folderele pe homescreen le faci prin simpla ingramadire a item-urilor, unul peste celalalt. Bine, da, a luat-o de la iOS. La schimb pentru bara de notificare, probabil:) A, si a mai luat ceva de la apple: widget-uile sunt mult mai versatile. Poti, de exemplu, rasfoi calendarul in cadrul ferestrei widget-ului. Design-ul ice cream-ului e foarte porsche style, cu font-uri scunde si linii drepte. Butoanele de navigare sunt soft, eliminabile de vreo aplicatie care cere tot ecranul.

Inapoi la telefon. M-a dezamagit un pic faptul ca pe spate are doar 5 MP. Din ce-a filmat insa, full HD 1080p, mi se pare filmare mai buna chiar si decat la cei 8 MP de la Galaxy II-ul meu. Spun mi se pare pentru ca Galaxy-ul are sacadari mari la filmare miscata, care la Prime nu mi-au sarit in ochi. Dar nici nu am filmat in viteza din masina asa ca inca nu imi dau seama exact. Efectele in timp real sunt criminale, aveti un post mai jos cu unul dintre ele, am ras o jumatate de ora. Camera foto are o functie de panoramare tare tare de tot si m-a impresionat viteza. In week end o sa fac si filme si fotografii si o sa vi le arat pe luni.

Se misca fluid ca uleiul, ajutat de dual-core-ul de 1,2 GHz foarte rapid. Vizibil de rapid. Poate ma unge la suflet nu doar cursivitatea telefonului, ci si androidul nou care a renuntat la multe meniuri prin apasare lunga si a introdus swipe-uri simple ca optiuni. (da, da, stiu, tot de la iOS).

Prima impresie chiar e intens pozitiva. Nu am ce sa-i reprosez serios. Vin in week end cu amanunte.

 

1,288 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.