Filme bune anul are

In ultimele zile dinaintea inceperii noului sezon Guerrilla de Dimineata a fost nevoie de o deconectare totala. Si una dintre cele mai bune este, cel putin in cazul meu, prin filme. Asadar:

Tarantino revine cu bad boy movie-ul asteptat un an cel putin, Django Unchained. Am sa-i aduc un mic repros: nu a venit cu nimic nou din punct de vedere al stilului. Aceeasi ridicare la rang de maiestrie a filmelor B. Dar nu trebuie scapat.


Ce m-a bucurat mult a fost Silver Linings PLaybook. Cand am vazut distributia, Bradley Cooper si Jennifer Lawrence cap de afis, am crezut ca este un film usurel de sambata. Eroare fericita! Amandoi joaca in nota mult mai larga decat in vreun Hangover sau Hunger Games, De Niro e si el cu chef de joc (in sfarsit, as zice) iar povestea e superb alcatuita din bucatele mici de David O. Russell, cel care a facut si capodopera de mai jos in 2004. Ambele sunt un must see serios, chiar daca au si umor din plin.

Apoi am avut placerea sa vad Lincoln-ul lui Spielberg. E interesant sa vezi cum in America secolului XIX, in plin razboi civil si masinatiuni politice aproape bucurestene, lupta politica se ducea si pentru idealuri umane mai inalte. Daniel Day Lewis din nou magistral.

Am incheiat seara sfarsitul saptamanii cu Zero Dark Thirty, mult discutatul film al lui Kathryn Bigelow, care ne-a surprins cu Hurt Locker. Acuzata ca a avut informatii din interiorul CIA, poate si ok-ul lor, doamna a reusit un film tare, militar, aproape documentar.

1,234 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.