Fabricat in Romania

Mergeam acum cateva zile printr-o piata din Brasov si ma gandeam ca deja e o plusvaloare de marketing sa lipesti o eticheta “Fabricat in Romania” pe anumite produse. Majoritatea oamenilor ar cumpara mai degraba rosii romanesti decat turcesti. Sau oua, sau gaini, sau, in mare, orice aliment.E din glia stramoseasca.

Acum cateva luni, cand am povestit pe radio cum mi s-a stricat HP-ul de-acasa, cei de la Maguay s-au oferit sa-mi dea spre testare un produs de-al lor, asamblat in Romania. Cand s-au oferit si Microsoft sa-mi dea Windows 7 pe el ma bucuram ca-n Ajunul Craciunului.

mag1

Echipat, pe langa procesor Intel Core 2 Duo de 1,6GHz si RAM de 3 Gb, cu camera decenta si alte cateva condimente, ca de exemplu cititorul de amprente, expertBook-ul Maguay raspunde perfect nevoilor mele de administrare net. Dar nu numai. Nu am avut nicio problema sa editez foto, audio sau chiar video cu tot cu un trilion de efecte per frame.

mag3

Asa cum le-am promis, o sa fac un review corect. Asa ca trebuie sa va atrag atentia asupra difuzoarelor incorporate. Nu sunt rele, dar eu, avand pe HP difuzoare incorporate JBL, am simtit diferenta de calitate a sunetului. Daca sunteti HiFi freaks puteti sa scoateti audio intr-o statie sau in boxe de birou. Am crezut ca o sa ma deranjeze lipsa unitatii de disk, dar nu am avut ocazia. Un stick de 8 gb rezolva problema. Daca mai primiti filme pe CD de la bunici, puteti opta pentru o unitate externa, tot de la ei.

Inca un aspect asupra caruia nu pot face judecati: cele patru ore de autonomie promise in specificatii. Eu il folosesc doar acasa, pentru drumuri am Toughbook-ul de la Panasonic, pentru ca asa m-am obisnuit, dar cred ca MAguay-ul se preteaza perfect la mobilitate, avand si el slot de sim pentru internet mobil. Nescotandu-l “afara”, ii cred pe cuvant cu cele patru ore, sau va cred pe voi daca raportati alte durate.

Si, spre fericirea mea, tocmai li se termina o campanie de personalizare a laptop-urilor, acum are nume si pot vorbi cu el:) Mai multe aici.

mag2

1,721 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.