Ducere deoparte

Nu. Iubirea nu e ce credeai pana ieri. Iubirea nu inseamna sa te atraga oamenii cu probleme. Asta e o incercare de-a gasi pereche doar problemei din tine. Iubirea nu e sex. Asta e doar ghicitoarea care a ramas in noi de cand inca nu eram oameni. Iubirea nu e nici tandrete. Asta e doar dorul de-a ne inveli in piele care miroase a lapte de mama. Iubirea nu e nici cand iti iei beat un prieten in brate si-l injuri cu lacrimi in ochi. Aia e doar frica de-a lupta singur. Iubirea nu e familie. Asta e doar nostalgie pentru clipele cand inca nu plateai impozite pe viata. Iubirea nu doare. Atunci e o nevoie. Iubirea nu e sacrificiu de sine. Daca sacrifici tot, ce mai daruiesti? Iubirea nu e frumusete. Asta e intuitie genetica. Iubirea nu e nici macar atunci cand ceilalti ochi sunt ca doua rauri care-ti vin direct in fata. O sa ne descopere in cativa ani simturi noi.

Iubirea e doar ea si-atat. E lumina aia care-ti lumineaza gandurile negre. Iubirea e cand te dezbraci de tot ce nu e. Cand ii vrei binele cat stii tu de des si de mult. Si stii care-i culmea? Vine o zi cand iti dai seama ca iubirea nu e sex, tandrete, prietenie, frica, psihanaliza, sacrificiu, frumusete.

Dar atunci, goala si curata, iubirea asta iti intra in tot ce ai. Uratul devine frumos. Sacrifici tot si cu atat ai mai mult de dat. Te doare ca cei dragi sunt departe si totusi ai puterea sa zambesti. Si vezi ca ai prieteni mai buni decat meriti. Si vine o zi cand te-nvelesti cu niste brate ca ti-e doar un pic frig de lume, apoi o noapte cand iubesti atat de liber ca te joci de-a caii. Si fara sa-ti dai seama, iubirea ti-a dat o familie. Nu e ca aia, dar e la fel de cald. Si iubirea te face sa iti para bine ca problemele se-mpart la doi. Si iti dai seama ca stiai si pana ieri ce e iubirea. Da.

1,413 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.