Dragii mei,

in cateva minute plec la aeroport. Am ales temele pe baza carora o sa realizez cele zece comenzi de cover-uri cu Samsung-ul NX. M-am jucat ieri un pic cu el. Obiectivul de 85mm, 1.4, ar trebui sa ma lase sa trag niste cadre interesante rau.

Trec in revista temele alese, unele dintre ele doar pentru ca sunt greu de facut.

Imi doresc un cover alb negru cu un bec aprins, dar camera sa surprinda doar forma acestuia si un firicel galben in dreptul filamentului.
Dara nu comentam dorinta clientului, Samsung draga! O sa ma chinui putin dar o sa lucrez in manual, ii inchid mult diafragma si ii grabesc inchiderea, no hai ca vad eu. Daca nu cumva rade de mine beneficiarul. Dar daca rade aprind un bec si trag in rafala. Tot gasesc eu un cadru.

Night city lights
Ar trebui sa fie interesant Zurich-ul noaptea.

Propun City Movement – ca si tema – tramvaie, liniile sinelor pe care ele se deplaseaza, cablurile electrice
You can never go wrong with a couple of tracks shining on a street.

Propunere : Un animal de casa din Zurich ( pisica, caine, hamster, orice gasesti )
Stiu ca iubesc mult cainii, doamnele elvetience. Si domnii. Pun intended. O sa caut pentru tine o rasa swiss. Un ciobanesc de Berna poate.

Backlighting & smoke
Pe asta am ales-o doar pentru ca nu am facut niciodata asa ceva si vreau sa vad cum iese.

Dinti
O sa ai cea mai frumoasa fotografie facuta vreunor dinti vreodata in viata asta, semnata Dobro. Nimeni nu a mai vazut asa ceva!  Pentru ca nici nu am mai fotografiat dinti in viata mea.

Vices: sans raison j’ais
Prin franceza mea rudimentara am inteles ca e vorba despre vicii. Sa fotografiezi vicii e usor, e ca si cum joci personajul negativ. E placut si la indemana.

Drapel [Stingher]
Asta m-a distrat. Ma gandeam cum sa gasesc eu un steag stingher, de fapt, cum arata unul? E ca si cum cauti o stema timida. Sau un sceptru moale. Sau un munte adanc. Dar sunt sigur ca rezolv problema.

Frumusetea uitata a vietii
Pentru tema asta chiar iti multumesc. Indiferent daca voi reusi sau nu sa o duc la indeplinire, pur si simplu faptul ca o sa ma uit dupa lucruri care am uitat ca mi se par frumoase o sa fie un castig sufletesc.

Iarna pe strada
Intai am selectat piesa pentru ca mi-era teama ca la celelalte o sa caut foarte mult pana o sa mi se ofere ocazia sa le bifez. Ma gandeam eu ca in Elvetia e imposibil sa nu gasesti iarna pe strazi. Apoi insa m-am uitat pe site-uri meteo si deja am inca o provocare. Cum arat o strada iarna daca nu e zapada.

Astea sunt. O sa le invat pe de rost si o sa plec la vanat cu NX-ul prin Zurich. Oooops, e tarziu!!

1,774 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.