Draga Serban Huidu,

Ati inceput o campanie pe Kiss Fm. Una impotriva rigiditatii CNA-ului.Trimiteti ascultatoare in Pula, un oras din Croatia. Eu si Vlad ne-am expus public, pe Guerrilla, dezacordul. Trecand peste faptul ca reteta e veche si ca in vremuri de revolta infantila am folosit-o si noi, nu cred ca face cinste cauzei de curatire a spatiului media, pe care o sustineti si voi.

Am vorbit cu tine vineri la telefon, n-am crezut ca te afecteaza asa. Mi-am dat seama de asta cand am aflat ca il sunasesi si pe Mihaiu, inainte, “sa ma spui”. Come oooon…Chiar ma gandeam ca om fi exagerat, ca noi doi ne-am inteles bine mereu si ca ar fi elegant din partea mea sa-mi cer scuze pe post. Ieri seara primesc un link spre blogul tau. Un text, pe care cititorii il gasesc aici, imi explica mie si lui Vlad cum ar trebui sa ne turnam munti de cenusa in cap. Apoi explica cititorilor cam cat de prosti suntem, Vlad si cu mine, ca nu ne-am prins cui se adreseaza campania cu Pula. Tu stii ca nu e vorba despre asta.

Draga Serban, este vorba despre asta:

M-am saturat ca in Romania, curatenia sa fie facuta murdar. Campania voastra gaseste metode de-a evita bariera CNA si de-a reusi sa spuna pula. Wow. Sunteti mari, colega! Ati reusit sa spuneti pula!!! Ati reusit sa salvati pula! S-o aduceti in mass media! Problema e ca EU NU VREAU SA SE ZICA PULA IN MASS MEDIA SI STIU CA NICI VOI! Asa ca privesc demersul vostru ca pe un paradox, un scurt circuit.

In viata de zi cu zi folosesc numele orasului mai sus mentionat mult mai des decat tine. In viata de zi cu zi sunt, probabil, mai prost-crescut decat tine. Dar cand mii de oameni ne asculta zilnic cred ca trebuie sa avem grija ce autentificam. Suntem ca un notariat, noi astia din media, care pune stampila: “asta e normal”, “asta nu”. Un cuvant, un comportament, un poponet, un Poponet, toate ajung normale daca apar destul de des in ziare, pe ecrane sau in urechi.

Uita-te si tu ce-am facut. Uita-te la tv, citeste un tabloid. Am ajuns aici pentru ca persoane responsabile de continut au facut mici concesii cu ei insisi. Acum si voi?

Nu-mi place de Badea pentru ca vrea sa-i bata pe batausi. Nu-mi plac cei de la Zu pentru ca fac Politia bunului simt, dupa care urmeaza rubrica “Arogante”. De voi imi place, pentru ca sunteti curati. Tocmai de-aceea mi-am permis sa va atrag atentia. Glume sub centura facem toti, important cred ca e ca ele sa fie exceptia.

Cu riscul de-a parea fatarnic, trebuie sa-ti spun ca ma intereseaza Romania. Ma infurie, dar ma intereseaza. Si mici parti de Romania se uita in gura noastra. Nu vreau sa gaseasca acolo orasul croat. Ma enerveaza si incorseteaza CNA-ul ca si pe voi. Dar nu cred ca asta vreau de la el.

Asta e parerea mea. Poate nu esti de-acord cu ea dar sigur faptul ca mi-am exprimat-o n-ar trebui sa ne teseasca amicitia pe care am respectat-o mereu, in ciuda opiniilor tale in ceea ce-l priveste pe Vlad. Banda cu Bucifal ati dat-o de multe ori la Cronica, cu niste comentarii cu care colegialitatea clamata de voi nu avea nimic in comun. Am considerat ca e disputa ta cu Craio si atat.

Eu cred, in viata, ca nu trebuie sa ma tem sa-i spun ceva unui prieten. Daca e prieten, o scoatem la capat. Extrapolez si in cazul nostru. Daca suntem colegi si ne respectam, pot sa spun ce am de spus. Si anume ca postarea ta mi-a lasat un gust amar si ca daca vrei sa continui micul nostru dialog o s-o faci probabil singur.

Nu raspund deloc bine la amenintari voalate de genul “daca rasfoiesc prin arhiva cronicii, are si el “derapari” intr-ale vulgarului”. Nu o sa-mi cer scuze cum as fi vrut ieri. Iti spun doar ca nu-mi place ce ati facut. Daca poti accepta asta, bine. Daca o tii pe-a ta, e dreptul tau. Ramaneti sanatosi, bucurati-va de curajul scolaresc si ramaneti in istoria radioului Eroii Pulii.

Si retine un proverb pe care l-am inventat numai si numai pentru tine. Nu se face curat cu matura murdara.

1,895 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.