Discutie serioasa despre prostitutie si droguri

Va invit la o discutie rationala, ceea ce nu inseamna ca nu poate contine argumente culturale sau emotionale, despre propunerea Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice. O gasiti pe site-ul prezidential. Nu vorbim de tot raportul ci de cele doua aspecte mediatizate:

Acum, bineinteles, tendinta e sa ne gandim ce castiga Traian Basescu dpdv electoral. Dar noi, baieti destepti, trecem de primele instincte si gandim putin. Mai, ar fi bine sa se legalizeze prostitutia? Nu cumva ar curata social o practica a carei influenta asupra spiritului unui om sau al unei natiuni este mult prea discutabila? Dar nu ar civiliza aceasta zona?

Drogurile. Sa dezincriminam consumul? Ar duce asta la milioane de oameni care ar veni cu ochii rosii la serviciu? Ar elimina sentimentul de teama cand stii ca ai doua jointuri in buzunar? Ar ajuta heroinomanii? Ar micsora HIV-ul in Romania?

Discutam. Scrieti-va parerea. Sa scurtcircuitam: morala trebuie sa se ocupe cu sanatatea unei natiuni. Sanatatea unei natiuni trebuie sa se ocupe cu diminuarea suferintei cetatenilor ei. Deci morala nu e pasiva. Deci ce facem?

1,017 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.