Deezer

Acum cateva zile m-a rugat cineva sa stau un pic pe un nou site de muzica. Adevarul e ca de cand ma ocup de gadgeturi si tehnologie, asta era ultimul bastion, probabil. Am incercat acum ceva vreme sa imi fac cont pe last.fm dar nici la asta nu avem viza, se pare. Asa ca, in rarele momente in care aveam nevoie de alta muzica decat cea din computer, cautam vreun radio online.
Am intrat pe site-ul de care va spuneam, Deezer si n-a fost rau deloc. Ce-i drept am primit, ca sa pot face review-ul, un cod pentru a-l folosi ca user premium, avand astfel acces full feature. Sa vi le explic. Prima tentatie este sa introduci artistul preferat in searchbox. De-acolo incep sa ti se ofere tot felul de alte piese si artisti care au o legatura oricat de vaga cu preferintele tale. Devine un Artist Radio de mare calitate, cu milioane de piese si albume la un bit rate de 320kbs (la conexiune buna, evident). Am cautat albume mai vechi si incepeam sa ma simt ca in valiza mea plina de casete vechi. Acum, cand va scriu, de exemplu, am lasat sa curga The Pros and Cons of Hitch Hiking al lui Waters si sunt intr-o placuta regresie. Dupa care ajung intr-un natural high cu ceva nou, un Vaccines.
Deezer este insa oferit in Romania de o companie mare, Orange, si nu cred ca s-ar fi multumit cu un simplu Artist Radio in oferta lor. Asa ca: in dreptul fiecarei piese apare un plus. Simpla lui apasare poate adauga piesa intr-un playlist pe care ti l-ai facut inainte sau intr-unul pe care il faci pe loc. Sau poti adauga intregul album in favoritele tale. Practic, iti faci o biblioteca de muzica imensa, online. Si aici vine o surpriza placuta. Poti descarca aplicatia Deezer pe device-ul tau mobil si… tanaaam… iti incarci pe telefon, de exemplu, chiar daca nu e in reteaua Orange, muzica pe care o vrei offline.
Dincolo de asta ai canale radio, sugestii facute de echipa Deezer si cateva topuri dar ce mi-a placut mie mult sunt playlisturile altor utilizatori care iti sunt recomandate. E destul de usor sa dai de oameni care asculta in mare aceleasi lucruri, dar de la care poti gasi si noutati sau raritati care nu stiai ca iti plac. Iti mai poti seta alarme pentru trupe pe care le astepti in concert, mai poti vedea ce asculta cunoscuti care au cont.
Sharing-ul este extrem de simplu, eu m-am logat cu contul de facebook. Exista o setare care iti publica pe wall in timp real ce asculti (eu am evitat asta din cauza prea multor placeri vinovate care ar ridica sprancenele) dar poti sa share-uiesti si piesa cu piesa pe mai multe retele.
Inchei pe un Adam Ant pe care nu l-am mai ascultat de veacuri, sfatuindu-va cu toata inima sa aruncati un ochi si o ureche. Si trecand, iata, la versiunea live Barefoot, K.D. Lang. Ah, the days…

1,512 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.