De ce plec din Romania.

Bine, nu plec decat cu gandul. Aseara, pornind de la sondajul cu cele doua milioane de romani care ar pleca din tara, am avut niste discutii cu niste prieteni, la o bere, in bucatarie. De ce ne vine sa plecam?

Nu pentru ca e mizerie, nu pentru ca blocurile sunt gri, nu pentru ca Vanghelie e asa de sus, nu pentru ca presa e nevertebrata, nu pentru ca fac patru ore pana la Brasov si cinci inapoi, nu pentru ca se lucreaza ani de zile la un pasaj, nu pentru ca stai la cozi la administratie, nu pentru ca se asculta telefoane, nu pentru ca nu poti avea incredere in justitie, nu pentru ca aseara, sub fereastra mea negociau, injurandu-se, o prostituata si-un client, nu pentru ca avem un presedinte fara bun simt, nu pentru ca sunt caini in spitale, nu pentru ca nu se rade.

Ci pentru ca absolut fiecare roman are legea lui si, deci, 20 de milioane de dusmani. Cum s-ar rezolva? Daca am avea cateva principii de baza pe care sa le fortam asupra noastra, cu rabdare, ani de zile, pana credem in ele. Proiect national. Pact. De ce nu se poate? Pentru ca pentru a-ti pasa de valorile de genul asta, trebuie sa simti intai beneficiile lor pe propria persoana.

Intr-o stire adiacenta, cartea preferata a lui Traian Basescu e Codul lui Da Vinci.

1,475 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.