De ce nu ma duc in Vama de 1 mai. Sau niciodata.

Pe de-o parte pentru  ca nici eu nu as suporta sa vad camere de la ProTv facand rating cu faptul ca sunt beat mort printre bancile de la stuf. In Vama, daca filmezi, o faci in spiritul Vamii, care-o mai fi. Adica intrebi caii daca citesc Cioran, faci documentare despre iarba sau tragi o emisiune culinara cu Shoni. Dar un stand-up de-asta clasic cu limbaj de lemn pur si simplu nu se pupa.

Pe de alta parte, pentru ca nu mai vreau sa vad cocalari ca cel de mai sus. Eu nu zic sa canti folk-uri dezbracat pe plaja cu flori in par, lumea s-a schimbat. Dar Marea este pentru altceva. Marea este ca sa te linisteasca, sa vezi in sfarsit oameni care se bucura la aceeasi muzica si in acelasi fel ca tine.

Iar Vama exista, cel putin pana acum cativa ani, TOCMAI ca sa nu mai vezi picior de prost, ca in tara e plin. Daca vara, in timpul saptamanii, mai ai sanse sa te simti bine, in week end-uri si mai ales de 1 mai, invazia celor mai limitati este covarsitoare. Sa sari pe o femeie, intamplator gravida, e un teribilism atat de ieftin ca pana si unui “misogin” ca mine i se face scarba. Adevarul de seara crede ca l-a gasit pe nefercit. Daca nu e el o sa-mi cer scuze in direct.

Nu zic ca n-am fi facut si noi vreo tampenie daca vedeam o camera in direct. Dar una e sa o plachezi pe reporterita si alta e sa faci in spatele ei o manifestatie ad-hoc pentru aflarea salariului Andreei Esca.

1,315 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.