Cu Volvorine in Bucovina II

image

In mina Cacica se scoate sare de sute de ani. Acum inca se extrag zeci de tone pe zi. Galeriile, dupa ce au fost exploatate, au fost transformate în altceva. Una dintre ele este capela.

Cea mai interesanta mi s-a părut însă sala de bal. O sala salina. Inclusiv candelabrele sunt din bucăţi de sare. Aici au dansat si doua mari personaje istorice, Carol I si cu mine.

Mai e un mic lac din sare. O sala de sport din sare. Un parc din sare. Statui din sare. Pereti din sare.

De-aici am fost la Marginea, unde există singurele ateliere de ceramica neagra din Europa. Or so they say. Cu o suta de lei îţi iei vreo zece piese faine, lucrate manual de un nene, care NU e cu Demi Moore in brate, o sa vedeţi când urc filmuletul ca povestea hollywoodiana e mult romantata.

Tot in Marginea am fost intr-o pizzerie ciudata, tinuta de niste doamne habotnice cu basma pe cap, care nu aveau voie sa se epileze si/sau sa se aranjeze in vreun fel. Din boxa se auzea “El te va salva” si când am vrut sa las şpagă e posibil sa-mi fi adaugat o noua proba la Proces. Bine măcar ca singurul barbat de-acolo avea un tricou cu “save water/drink beer”. Din care nu serveau. Dacă era noapte s-ar putea sa nu fi scapat.

Maine Colibita.

1,195 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.