Cu binisorul

Am un prieten cu care tot vorbesc despre ce-ar trebui facut in Romania ca sa ne fie bine. Una dintre solutiile pe care le-am gasit in comun a fost sa fim mai buni unii cu altii. E clar ca nu suntem. E clar ca suntem foarte egoisti. Dar cum se face asta practic? In principiu, pana una alta, pana o sa simtim sa fim buni unii cu altii, trebuie s-o gandim. S-o facem din principiu, din lege de bun simt.

Aplicare practica:

Prietenul asta al meu are probleme cu bocaniturile de sub el. Are o fetita mica, de doi ani. Dedesubt se lucreaza de luni de zile cu percutorul in beton. Civilizat, s-a dus la proprietar si l-a intrebat cat mai dureaza. I s-a raspuns “cateva zile”. Au trecut. Bocaniturile au continuat. S-a mutat la soacra. Culmea, si acolo erau lucrari. S-a dus din nou la proprietar si i-a spus ca dupa cateva luni i se pare normal sa-i ceara ca macar intre orele de somn ale celei mici sa nu mai gaureasca betonul. N-a percutat. Adica a percutat in continuare. Adica, intelegeti, i-a dat bataie cu galagia inainte.

In ziua in care l-am vizitat, prietenul meu venise de la serviciu, auzise din nou pocniturile si injurase vreo doua ore. De disperare. Dupa care, atentie!, din inertia celor discutate cu mine despre Romania, a gandit sa nu il atace in continuare pe vecin. Sa ii spuna ce-are de spus fara sa il antagonizeze, fara sa-l agreseze in vreun fel. Voila opera de arta:

28052009273

28052009275

1,003 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.