Atra Doftana

Vineri am fost la o pensiune din Valea Doftanei. Acum ceva vreme va rugam pe voi sa imi dati idei de fugit din oras. Una dintre ele era asta, dar nu am gasit liber decat acum. Prima rasplata pentru hotararea de-a ma indrepta acolo a fost drumul, in cromatica de toamna.
image
Se ajunge usor acolo, e la vreo 20 de km de Campina, dar va sfatuiesc sa ajungeti pe lumina, ultimele sute de metri sunt pe un drum forestier. Cand ajungi insa e lumina si bun gust, incepand din parcarea de pe acoperis, plina de iarba.
image
In 2011, constructia a castigat un mare premiu de arhitectura care e perfect justificat. Nu exista gresie sau faianta, totul este in lemn, granit sau marmura, fardate cu pietre sau lemn vopsit perfect neglijent. Ideea de-a planta o minunatie moderna printre capite este oricum ceva proaspat si, credeti-ma, nu simti deloc ce am auzit prin comentarii, ca natura e doar pentru case rustice. Sa spui ca o bijuterie ca asta nu da bine in natura e ca si cum ai zice ca printr-o padure romaneasca poti sofa doar o Dacie. Credeti-ma ca totul e facut cu mare respect pentru mediu.
image
Camerele sunt simple, baia e tot in design, apa nu stii pe unde se scurge, ma uitam ca Borat.
image

image
Din camera iesi intr-o terasa de unde vezi lacul barajului Paltin. Acum cica e cel mai scazut nivel din 86 incoace. Dar altfel, apa o sa ajunga aproape de pensiune.
imageIntr-un colt al vilei e si un fitness center dar na, ma stiti, nu sunt un mare fan al miscarii monotone. Am preferat sa ma plimb pe marginea lacului. A, sunt si biciclete. Ce m-a atras insa este lounge-ul. Aici se bea, se mananca si se proiecteaza concerte. La mine a fost sa fie, bineinteles, U2 360 de la Paris, prin care m-am si imprietenit cu unii dintre asociati, care erau de-asemenea fani, niste baieti tineri din IT care venisera cu familiile. Am mancat bine, poateĀ  si pentru ca sunt o celebritate mondiala. Pastravul proaspat de la pranz mi-a fost schimbat pentru ca era un pic prea uscat, desi nu am cerut asta (baiatul care are grija de lucruri pe-acolo e chiar foarte foarte atent, fara sa te deranjeze cu absolut nimic). Pieptul de rata cu ananas caramelizat luat seara a fost o noutate, iar Feteasca Neagra de Davino a tinut seara perfect, chiar daca la un moment dat imi zvacneau tamplele. Era si de la presiune, va zic.
image

Una peste alta: sunt sigur ca mi-au facut o reducere majora, dar preturile nu sunt mari. Pe la 60 de euro pe camera. Le aveti aici, pe site-ul lor, inclusiv meniul de restaurant. Nu am niciun contract cu ei, dar m-am simtit atat de bine ca vreau sa aiba succes o initiativa curata, sanatoasa. Si sunt dependent de aprecierea voastra, pe care o s-o primesc dupa ce o sa va intoarceti:)

Acum serios, pentru un team building cu sefii de departamente este ideala. 8 camere, wifi peste tot, gastronomie ok. De rev cred ca e deja inchiriata.

2,444 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.