ASTA NU E AUTORITATE

Ma intorc pe blog dupa concediu. Din pacate nu cu povesti. Cu o realitate pe care unii se vor grabi sa o catalogheze drept exceptii. Nu ma intereseaza. Din exceptii se poate muri. Din exceptii se poate ramane infirm. Exceptiile astea sunt masura lipsei de intelegere. Scriam in septembrie ca o sa se ajunga aici. Tranzactiile dintre stat si cetateni s-au purtat pe frecvente emotionale. Si asta are mereu repercusiuni. Uite ce era clar inca de acum cateva luni:

“Problema este ca Traian Basescu a ales de multi ani sa se joace cu emotionalul romanului de rand. O face foarte bine. Are intuitie ascutita. Simte norodul ca nimeni altul. Si il manipuleaza. Stie cand sa planga, cand sa injure, cand sa fie agresiv, cand sa o faca pe victima. Cum veti observa, toate sunt declansatoare emotionale. Nu conteaza CE zice, pentru ca stie CUM sa zica. Stie sa fie credibil pentru vreo jumatate de tara chiar cand ii face pe aparatorii proprietatii bolsevici. Dar facand asta, risca tot. Emotionalul nu are repere, nu are jaloane fixe. Este fluid, este incontrolabil. Jocul de dragoste si ura pe care un popor nevrotic il are cu presedintele nu are cum sa respecte vreun tabu. O gloata de mineri amorsata emotional nu o sa ocoleasca niciodata spatiile verzi sau medaliatii de onoare. Emotionalul colectiv, pe care domnul Basescu l-a isterizat ca pe un copil gadilat prea mult de un musafir cherchelit, nu poate fi controlat decat cu forta”. (de pe dobro.ro)

Acum va las cu relatari, unele poate subiective. Trageti singuri concluziile. Inainte insa, mai tineti minte un lucru: lipsa de cultura si educatie a celor care ne conduc acum face ca, daca acum scapa cu ce au facut, data viitoare sa fie mai rau.

Un tanar din Pitesti abuzat de jandarmi

Un tanar retinut si saltat in Bucuresti

Alte retineri mai pe larg

Povestea filmata a unui tanar ridicat

Celebrul, deja, we are fuckin’ angry

 

 

 

 

 

 


974 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.