Acum serios

Dragi cititori, iata inca un paradox romanesc. Este evident pentru orice om de luciditate medie ca mijloacele securistice sunt folosite excesiv in Romania. Telefoanele sunt ascultate ilegal. Ba mai mult, chiar daca nu vorbeste nimeni la ele, pot fi deschise de securitate si se poate inregistra ambiental prin ele. Sunt aproape sigur ca si i se poate activa si camera de video call. Exista judecatori corupti de catre stat, mai mult ca sigur. Redactiile ziarelor, televiziunilor, sunt impanzite de informatori. Se sparg conturi de mail ca semintele la meciuri, nu v-as sfatui sa purtati conversatii cu dealerul nici pe facebook sau twitter. Realitatea ultimilor ani ne-a aratat ca totul e controlat de securitate.
Bineinteles ca sunt aspecte negative in asta. De exemplu lupta politica este total dezechilibrata cand un pion politic stie tot ce vorbeste cealalta tabara la telefon. Dar de ce nu vedem si partile bune? Faptul ca se scurma tot in Romania, dublat de faptul ca lucrul asta e atat de evident, ne va aduce, pentru mult timp, un aer sanatos in tara. Pentru ca nu va fi nimeni in tara asta care sa nu fi auzit ca se asculta telefoanele, ca se sparg mailuri, ca singurul mod sigur de-a comunica e fata-n fata, pe vreun camp unde suiera briza, fara telefoane-n buzunar. Cum naiba sa fie secrete niste servicii care iti baga microfonul in gura?
Asta a fost bafta noastra, sa toleram in functii inalte niste oameni care nu au un scop de stat in privire, ci un stetoscop in ureche.

1,425 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.